ЧАСТІ ПИТАННЯ ЩОДО РОБОТИ В СИСТЕМІ MOODLE ТА ІНШЕ... FAQ

Управління електронним навчальним курсом в Moodle

Елемент «Лекція»

Елемент «Лекція» будується за принципом чергування сторінок з теоретичним матеріалом і сторінок з навчальними тестовими завданнями і питаннями.

Лекція влаштована таким чином, що дозволяє, при попередньому налаштуванні, автоматично переводити студента з однієї сторінки на іншу в залежності від ступеня засвоєння їм матеріалу. В кінці кожної сторінки цієї лекції слухачеві пропонується відповісти на питання, і звернення до наступної сторінки можливо тільки після успішної відповіді. Ступінь "успішності" налаштовується.

Для того щоб додати Лекцію, з списку необхідно вибрати діяльність курсу «Лекція».

Примітка: Обов'язкові для заповнення поля в цій формі позначені *, а значок ? в розділах допомагає краще зрозуміти, що кожен елемент означає.

В сторінці налаштувань Лекції потрібно вказати назву лекції, вирішити «Відображати опис/вступ на сторінці курсу» чи ні, та при необхідності змінити параметри, далі натиснути кнопку «Зберегти і показати».

 Створення лекції.

В лекцію можна:

  • · Імпортувати питання. Ці записи імпортуються з текстового файлу, що містить питання. Файл повинен мати певний формат даних.
  • · Додати кластер (використовується для додаткових питань);
  • · Додати інформаційну сторінку/зміст розділу;
  • · Додати сторінку з питаннями.

Основний елемент лекції - це сторінка з питаннями. У верхній частині сторінки дається пояснення фрагмента навчального матеріалу, а в кінці сторінки пропонуються питання для контролю засвоєння цього фрагмента. Якщо на питання дається правильна відповідь,завантажується наступна сторінка лекції, інакше студенту пропонується ще раз прочитати погано засвоєний фрагмент навчального матеріалу.

...--> Додати лекцію до курсу. Інструкція

... -->  Додавання елемента «Лекція» 
... -->  Створення лекції 
      

 
      
... --> СТВОРЕННЯ ЛЕКЦІЇ У MOODLE